Barcelona està organitzada en deu districtes, un mosaic -un "trencadís"- de deu peces que juntes conformen un fresc viu, palpitant i harmònic. Des de les faldes del Tibidabo fins al mar Mediterrani es despleguen deu Barcelones amb els seus peculiars barris que hauràs de descobrir per comprendre una ciutat amb dos mil anys d'història, oberta al món, en la qual conviuen coneixement, diversió, cultura, creativitat, tradició i avantguarda... Gaudeix de Barcelona!

dimecres, 7 de juny del 2017

JBB - Jardí Botànic de Barcelona

 El Jardí Botànic de Barcelona, mitjançant una gran representació d'espècies vegetals de clima mediterrani, pretén mostrar la gran similitud dels paisatges californians, xilens, sud-africans i australians amb la conca mediterrània. A diferència d'altres museus amb material no viu, aquest espai està en constant dinamisme. Cada any es reprodueixen als vivers i es planten al Jardí Botànic noves espècies, algunes de les quals no s'adapten al clima o a les característiques de la terra i desapareixen de la col·lecció.
Actualment la xifra total d'espècies representades arriba més o menys a 1.350, tot i que el projecte del Jardí Botànic de Barcelona preveu arribar a representar 4.000 espècies mediterrànies de tot el món. Les espècies s'agrupen segons la seva procedència, recreant d'una manera artificial els seus ecosistemes naturals.
El Jardí Botànic de Barcelona es va crear per contribuir a la conservació ex situ de la biodiversitat de la vegetació mediterrània, principalment de Catalunya. El Jardí és un espai privilegiat per a cultivar i exposar les plantes amenaçades. En aquest sentit, també és un element divulgador del coneixement de quines són les espècies que cal protegir i quines són les accions que es duen a terme per aconseguir-ho.



































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada