Barcelona està organitzada en deu districtes, un mosaic -un "trencadís"- de deu peces que juntes conformen un fresc viu, palpitant i harmònic. Des de les faldes del Tibidabo fins al mar Mediterrani es despleguen deu Barcelones amb els seus peculiars barris que hauràs de descobrir per comprendre una ciutat amb dos mil anys d'història, oberta al món, en la qual conviuen coneixement, diversió, cultura, creativitat, tradició i avantguarda... Gaudeix de Barcelona!

diumenge, 16 de desembre del 2018

La Casa de la Ciutat

La Casa de la Ciutat és potser un dels edificis més coneguts de Barcelona, pel fet de ser la seu de l'Ajuntament, però és també testimoni de la vida d'aquesta ciutat, i aquest n'és, possiblement, l'aspecte més desconegut.
Situada a l'àrea on, des de la fundació de la ciutat a finals del segle I aC, els primers barcelonins discutien en llatí els assumptes municipals, no va ser fins el segle XIV que els consellers van tornar a triar aquest lloc per aixecar la casa on es reunirien i decidirien en català, i amb plena autonomia, sobre el futur de la ciutat.
Des de l'època medieval fins els nostres dies, la institució ha sofert canvis i modificacions que han afectat a la ciutat i els ciutadans, uns canvis que s'han anat reflectint, també, en el mateix edifici. Per aquest motiu, la Casa de la Ciutat ha esdevingut un breu compendi d'història de Barcelona i un museu que mostra l'obra d'artistes de diverses èpoques. Aquest "àlbum" vol servir-vos de guia per conèixer una mica millor aquesta Casa, que és la casa de tots, i fer-vos observar i descobrir espais, imatges i detalls que són part del nostre patrimoni comú.



El pati







L'Escala Negra









L'Escala d'Honor









La galeria gòtica







El Saló de Cent









La Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer








El Saló de Cròniques











La Capella del Bon Consell





Les Escultures
 L'esperit mediterrani - Autor: Frederic Marès


Urà - Autor: Pau Gargallo


 La deessa - Autor: Josep Clarà


 Maternitat - Autor: Josep Clarà


 Matèria i Forma - Autor: Josep Mª Subirachs


 Els tres gitanets - Autor: Joan Rebull


 Dona - Autor: Joan Miró


Escut de la ciutat de Barcelona - Autor: Josep Mª Subirachs


La porta principal - Plaça de Sant Jaume




1 comentari: