Barcelona està organitzada en deu districtes, un mosaic -un "trencadís"- de deu peces que juntes conformen un fresc viu, palpitant i harmònic. Des de les faldes del Tibidabo fins al mar Mediterrani es despleguen deu Barcelones amb els seus peculiars barris que hauràs de descobrir per comprendre una ciutat amb dos mil anys d'història, oberta al món, en la qual conviuen coneixement, diversió, cultura, creativitat, tradició i avantguarda... Gaudeix de Barcelona!

dijous, 7 d’abril del 2016

Turó de la Rovira - Barri del Carmel

El Turó de la Rovira, mirador de la ciutat, és un espai patrimonial on es conserven les restes d'una bateria antiaèria construïda durant la Guerra Civil espanyola per intentar defensar Barcelona dels atacs de l'aviació feixista. Té una altura de 262 m. sobre el nivell del mar i una visió de 360º.
Després de la guerra, les estructures de la bateria van ser aprofitades per construir el conegut barri dels Canons que, situat dins de la zona de barraques del Carmel, va perdurar fins a l'any 1990.
L'excavació arqueològica i la restauració de les estructures constructives conservades en el Turó de la Rovira han permès recuperar un espai patrimonial decisiu per augmentar el nostre coneixement sobre la història i la memòria de la ciutat i del país.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada