Barcelona està organitzada en deu districtes, un mosaic -un "trencadís"- de deu peces que juntes conformen un fresc viu, palpitant i harmònic. Des de les faldes del Tibidabo fins al mar Mediterrani es despleguen deu Barcelones amb els seus peculiars barris que hauràs de descobrir per comprendre una ciutat amb dos mil anys d'història, oberta al món, en la qual conviuen coneixement, diversió, cultura, creativitat, tradició i avantguarda... Gaudeix de Barcelona!

diumenge, 20 de novembre del 2016

El Districte 22@

El Districte 22@, conegut com a 22@ o el Districte de la innovació, és una àrea de Barcelona de prop de 200 hectàrees amb l'objectiu de transformar l'antic sòl industrial del Poblenou (districte de Sant Martí) per convertir-lo en una àrea de concentració estratègica d'activitats intensives en coneixement. A la vegada a 22@Barcelona s'està creant un nou model de ciutat compacta on les empreses, universitats, centres d'investigació, de formació i de transferència tecnològica conviuen amb habitatges, equipaments i zones verdes.
Per tal d'aconseguir aquests objectius es posa l'accent en la creació de nombrosos projectes destinats a promoure la competitivitat i la projecció internacional del conjunt d'empreses i institucions presents al territori que tenen la vocació d'esdevenir els motors del desenvolupament econòmic del nou centre productiu de Barcelona. Aquestes iniciatives permeten crear clústers en diversos àmbits de coneixement en què Barcelona pot assolir un lideratge internacional, a través de la concentració en el territori d'empreses, organismes públics i centres científics i tecnològics de referència en els sectors considerats estratègics: Mèdia, Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Tecnologies Mèdiques (TecMed), Energia i Disseny.
Des del 2000, ja s'hi han instal·lat més de 1.500 noves empreses que han generat més de 42.000 nous llocs de treball.
Els nous plans d'urbanisme i l'actitud del govern municipal de Barcelona han provocat controvèrsia entre la ciutadania, ja que aquest projecte de districte econòmic és percebut com una amenaça per a l'estabilitat econòmica del barri. L'associació de veïns del Poblenou també és crítica amb aquest nou projecte d'entramat urbà. El col·lectu Fotut 2004 i altres moviments antifòrum, que van fer campanya en contra del Fòrum Universal de les Cultures a Barcelona l'any 2004, continuen criticant el nou desenvolupament de la ciutat i les polítiques de l'Ajuntament.

























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada