Barcelona està organitzada en deu districtes, un mosaic -un "trencadís"- de deu peces que juntes conformen un fresc viu, palpitant i harmònic. Des de les faldes del Tibidabo fins al mar Mediterrani es despleguen deu Barcelones amb els seus peculiars barris que hauràs de descobrir per comprendre una ciutat amb dos mil anys d'història, oberta al món, en la qual conviuen coneixement, diversió, cultura, creativitat, tradició i avantguarda... Gaudeix de Barcelona!

dissabte, 26 de novembre del 2016

Palau Güell

El Palau Güell va ser el primer gran encàrrec que el jove Gaudí va rebre d'Eusebi Güell, un industrial, polític i mecenes que es va convertir en el client més important de l'arquitecte i també en un dels seus millors amics.
L'edifici que es va construir entre el 1886 i el 1890, conté l'essència de l'obra de Gaudí i es imprescindible per entendre la seva arquitectura posterior.
Gaudí, encoratjat per un Güell entusiasta, va introduir en el projecte del palau solucions molt imaginatives, una renovadora concepció de l'espai i del tractament de la llum, i detalls ornamentals de forja, ceràmica, vidre, pedra i fusta de gran originalitat i riquesa.
El palau es va convertir en l'habitatge de la familia Güell i López fins que es van traslladar al Park Güell.
L'any 1945, la filla menor d'Eusebi Güell, Mercè Güell i López, va cedir el Palau Güell a la Diputació de Barcelona per usos culturals.
El Palau Güell va ser declarat patrimoni mundial per la UNESCO l'any 1984, en reconeixement al seu valor universal excepcional.





Maria Lluïsa Güell López (1873–1933), segona filla gran del matrimoni Eusebi Güell i Isabel López






















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada