Barcelona està organitzada en deu districtes, un mosaic -un "trencadís"- de deu peces que juntes conformen un fresc viu, palpitant i harmònic. Des de les faldes del Tibidabo fins al mar Mediterrani es despleguen deu Barcelones amb els seus peculiars barris que hauràs de descobrir per comprendre una ciutat amb dos mil anys d'història, oberta al món, en la qual conviuen coneixement, diversió, cultura, creativitat, tradició i avantguarda... Gaudeix de Barcelona!

dissabte, 21 de gener del 2023

Museu Nacional d'Art de Catalunya (1)

El Museu Nacional d’Art de Catalunya està ubicat al Palau Nacional de Montjuïc, construït per a l’Exposició Internacional de 1929. L'any 1934 va obrir les portes com a Museu d'Art de Catalunya, aplegant la col·lecció medieval. Posteriorment, el 1995, ja com a Museu Nacional d'Art de Catalunya, s'inauguren les sales noves d'art romànic i de manera successiva es va ampliant la presentació pública dels fons, procés que culmina el 2004 amb la presentació nova d'art modern.

Hi podeu veure la millor col·lecció de pintura mural romànica del món i els artistes més representatius del modernisme català, com ara Gaudí o Casas. L'art gòtic, grans pintors europeus del Renaixement i el barroc, per exemple, Tiziano o Velázquez.


Tot seguit una petita mostra de l'edifici, sales, pintures, escultures i l'exposició “Art i Guerra Civil”.






















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada